Menu

KOM HINANDEN MERE VED

Sluk så for pokker for den SMS-maskine og computer og kom til hægterne. Lær at tale med hinanden UDEN at have en bimmelim på. Det KAN da ikke være så svært. Vi skal sgu til lære at have tid til hinanden, tale med hinanden og lytte til hinanden. Meget, meget mere end der er blevet gjort i de senere år. Det er en forkert og usund udvikling som har taget overhånd.

Jeg nævner Jels med i princippet er der mange byer med det samme problem. Det er da korrekt at der er grupper af forskellig art der har hyggeligt samvær med andre men der er også mange der ingen omgang hare med andre og det er sidstnævnte der holder sin mund. Det er dem der mangler, og …….. JA: Jeg kunne blive ved, men tror egentlig at de fleste ved hvad jeg mener.

Gode forslag bliver nedstemt men ikke til lige stor fordel for alle. For den sags skyld skal de svageste også have en vis ret. Der skal være plads til alle.

Kom hinanden ved som i gamle dage. Der var engang hvor folk kom valfartende langvejs fra til Jels.
Det kunne f.eks. være gamle Jelsinger født i Jels men bosat andre steder i det ganske land og store udland.
De besøgte Jels Hotel og Jels Gæstgivergård. De fortalte om deres liv i det fremmede og vi lyttede over en kop kaffe og en kage.

I dag drejer det sig KUN om at lange nogle bajere over disken og det med kaffe er ikke velset. Det må folk sgu drikke derhjemme. Dem der ikke nyder spiritus i det daglige (dem er der faktisk mange af) må jo så blive hjemme ved køkkenbordet.

Hotel, Landbohjem og Gæstgivergård er for længst borte og kommer ikke igen.

Jels besøges af mange turister hvert år og mange kører er blot på gennemrejse, men ingen at tale med som i før i tiden. Dem der er på gennemrejse og dermed kørende vælter sig jo ikke i bajere.

Jeg forstår ikke hvorfor en kaffebar, cafe eller lignende ikke er ønskeligt i Jels og mit ønske vil være om der en dag kommer én udenbys fra og ser muligheden. – Opkøber en ejendom der er egnet og indretter stedet til kaffe, te og kage eller en sodavand men UDEN spirituosa og i røgfri omgivelser.

I større byer findes der væresteder men her kommer kun et bestemt klientel og oftest kun til middag hvor der er billig mad. Så snart de har spist, er de ude ad døren igen.

Dette er den korte version og mere senere.